سفارش تبلیغ
صبا ویژن
کوروش کبیر
اگر بنده آجل و پایان آن را مى‏دید ، با آرزو و فریبندگیش دشمنى مى‏ورزید . [نهج البلاغه]
  • خدمت رسانی از منظر اخلاق اسلامی (چهارشنبه 87/10/25:: 7:1 عصر)
  • رضا زایر محمدی
  • نهضت خدمت رسانی در همه ساحتهای مختلف اسلام از جمله اخلاق اسلامی، مورد تاکید فراوان قرار گرفته و در نظام دینی موضوع خدمت‏رسانی به صورت نهادینه شده مطرح می‏گردد.

    فلسفه وجودی حکومت دینی، برقراری عدالت و خدمت به مردم، و واگذاری و پذیرش مسئولیتها نیز در همین راستاست. از این رو، هر چه مسئولیت، مهمتر و بالاتر باشد، وظیفه خدمت‏رسانی نیز سنگین‏تر می‏شود.

    مقاله، در ادامه مطالب فوق، ارزشی و فعل اخلاقی بودن خدمت رسانی از دیدگاه اسلام را مورد بررسی قرار می‏دهد و معیارهای ارزشمندی آن را به بحث می‏گذارد. پس از آن آداب خدمت ارزشمند و آثار اخلاقی، تربیتی آن را مطرح می‏کند و بدین ترتیب با خاتمه و نتیجه‏گیری پایان می‏یابد.

    کلید واژه‏ها: خدمت رسانی ـ اهتمام به امور مسلمین ـ ارزش اخلاقی ـ نوع دوستی و غیر خواهی - حسن فعلی ـ حسن فاعلی.

    خدمت‏رسانی در اسلام را می‏توان در ساحت‏های مختلفی مورد بحث قرار داد؛ خدمت رسانی در دیدگاه آیات، روایات و ادعیه، سیره معصومین(ع)، سیره فقها، خدمت رسانی در ادبیات و هنر و شعر شاعران، خدمت رسانی از منظر کلامی، فقهی و از جمله اخلاقی.

    منظور ما ازارائه این مقاله، پاسخ به‏این پرسش است که آیا خدمت‏رسانی فعلی‏اخلاقی و ارزشی است یا خیر؟ و در صورت مثبت بودن پاسخ، معیارها، آداب و آثار آن چیست؟

    بی تردید، با ثابت شدنِ ارزشی بودن بحث خدمت‏رسانی، ضرورت و اهمیت آن نیز روشن‏تر می‏شود و خدمتگزاران را در خدمت بیشتر و بهتر، با انگیزه جلب رضایت خداوند متعال شایق‏تر و در خودسازی، تهذیب نفس و قرب الهی بهره‏مند خواهد کرد.



  • کلمات کلیدی :
  • نظرات شما ()

  • لیست کل یادداشت های این وبلاگ
  • * نام و نام خانوادگی :
    * آدرس ایمیل:
    موضوع پیام:
    *پیام:

    فرم تماس از پارس تولز

    Persian Websites Directory