سفارش تبلیغ
صبا ویژن
کوروش کبیر
بارالها ! ... قلبم را از وحشت آفریدگانِ بدت بپوشان، و انس به خود و دوستان و فرمانبرانترا به من ببخش . [امام سجّاد علیه السلام ـ در دعایش ـ]
  • رهبری خدمتگزار (چهارشنبه 87/10/25:: 7:6 عصر)
  • رضا زایر محمدی
  • واژه "رهبری خدمتگزار" در سال 1970 توسط رابرت گرین لیف (R.GREENLEAF) در مقاله ای تحت عنوان "خدمتگزار در نقش رهبر" ابداع شد. این سبک از رهبری بیش از آنکه قابل آزمایش و جنبه تئوریک داشته باشد، بیشتر فلسفی است و همچنین به عنوان یک رویکرد بلندمدت، به لحاظ ایجاد تغییر و تحول در زندگی و حیطه شغلی به شمار می‌‌آید. او نتیجه نیم قرن تجربیات و یافته‌های خودش را در مقاله‌ای تحت عنوان " خدمتگزار در نقش رهبر" آورده است. ایده او با خواندن رمانی به نام "سفر به شرق" پخته تر شد. این رمان، داستانی افسانه ای گروهی از افراد در جستجوی معنویت بود که در آن آقای "لیو" (LEO) نقش اصلی داستان را داشت و به عنوان خدمتگزار، افراد را کمک و حمایت می کرد. این سفر داشت خوب پیش می رفت تا اینکه لیو ناپدید شد. پس از چنین ماجرایی، افراد گروه تصمیم گرفتند خودشان به تنهایی راهشان را ادامه بدهند؛ اما بعد از مدتی آنها فهمیدند نمی‌توانند به تنهایی مسیر را ادامه دهند. گرین لیف بعد از خواندن این رمان، به این نکته دست یافت که معنای هرمنوتیکی "لیو" این است که یک رهبر بزرگ، در ابتدا از طریق خدمت به دیگران کار خود را شروع می‌کند و این حقیقت ساده‌ای است که در بزرگ بودن رهبر وجود دارد. بنابراین رهبری صحیح از تمایل عمیق به کمک کردن دیگران، انجام می‌پذیرد و رهبران بزرگ جهت برآورده کردن نیازهای کارکنان، مشتریان و جامعه همچون خدمتگزار عمل می‌کنند و طبق نظریه جیم استوارت (بنیانگذار محفل رهبری) ریشه رهبری در تعهد به خدمت رسانی نهفته است.



  • کلمات کلیدی :
  • نظرات شما ()
  • خدمت رسانی، وظیفه مسئولان (چهارشنبه 87/10/25:: 7:6 عصر)
  • رضا زایر محمدی

  • هر فردی در جامعه مسلمین به اندازه استعداد و کارآیی خود، وظیفه خدمتگذاری به همنوعانش را برعهده دارد. میزان خدمتی که مردم از هر شخص یا گروه اجتماعی انتظار دارند، بر حسب برداشت و تصوری است که از موقعیت اجتماعی آنان دارند. با این بیان اگر بگوییم مسئولان و مدیران، سنگین ترین مسئولیت را در خدمتگزاری دارند، سخنی گزاف نگفته ایم، بلکه این بیان، خود یک واقعیت اجتماعی از منظری دقیق و موشکافانه است.
    در حدیث شریف نبوی می خوانیم که:
    «خداوند از بنده خویش در مورد جاه و مقامش سوال می کند؛ همان گونه که درباره مالش سوال می کند پس می فرماید: ای بنده من! به تو مقام دادم، آیا با آن، مظلومی را یاری کردی یا به فریاد غمگینی رسیدی؟». 5
    بدین ترتیب روشن می شود که رسول اکرم(ص) نسبت به برخورداری از آبرو و شهن اجتماعی، حساب ویژه ای باز کرده و برای افرادی که دارای چنین عطیه ای هستند، مسئولیت زیادی ترسیم نموده است6.

  • کلمات کلیدی :
  • نظرات شما ()
  • مدیر و رهبری خدمتگزار (چهارشنبه 87/10/25:: 7:6 عصر)
  • رضا زایر محمدی
  • مفهوم رهبری خدمتگزار در اصل از نظریه رهبری کاریزماتیک ناشی می‌شود و طبق نظر بسیاری از صاحبنظران، انگیزش اولیه برای رهبری، میل به خدمت است. گرین لیف که ابداع کننده چنین سبک رهبری است، فلسفه آن را " توجه داشتن به دیگران و توانایی بالا برای خدمت کردن به آنان" بیان می‌کند و رهبران خدمتگزار را چنین تعریف می‌کند: "رهبران خدمتگزار روی خدمت‌رسانی به دیگران تأکید می‌‌کنند و منافع شخصی را فدای منافع دیگران می‌کنند تا افراد از درایت و اختیار و سلامت بیشتری برخوردار شوند و خودشان تبدیل به رهبرانی خدمتگزار شوند". او ادامه می‌دهد که فرایند رهبری خدمتگزار با یک احساس طبیعی شروع می‌شود که در آن فرد می‌خواهد در ابتدا خدمت‌رسانی کند سپس با یک انتخاب هوشمندانه، مشتاق می‌شود که افراد را رهبری کند. همان طور که معلوم شد این شخص با کسی که فقط رهبر است فرق دارد و تفاوت آن از اینجا روشن می‌شود که رهبر خدمتگزار در ابتدا به رفع احتیاجات اولیه افراد می‌پردازد. گرین لیف همچنین بیان می‌کند که بهترین آزمون برای اینکه بدانیم رهبری خدمتگزار وجود دارد، این است که این سؤالات پرسیده شود: آیا افرادی که به آنها خدمت رسانی میشود رشد شخصیتی پیدا کرده‌اند؟ آیا افرادی که به آنها خدمت‌رسانی می‌شود سالمتر، خردمندتر، آزادتر و مستقل‌تر شده‌اند؟ آیا افراد خودشان تبدیل به رهبرانی خدمتگزار شده اند؟ آیا افراد سودمندتر شده اند و یا اینکه حداقل زیان نکرده اند؟ از رهبری خدمتگزار تعریفهای زیادی شده است. لوب (LAUB) دراین زمینه می‌گوید: "یک مفهوم و تمرینی از رهبری است که رهبر، ارزشها و توسعه و مصلحت افراد را مدنظر می‌گیرد و رهبر قدرتها را بین افراد تقسیم می‌کند و سعی می‌کند انتظار و هدف افراد سازمان را برآورده کند". وی نیز در مورد رهبران خدمتگزار می‌گوید: "رهبران خدمتگزار کسانی هستند که نفع شخصی را کنار می‌گذارند و سعی می‌‌کنند نیازهای عاطفی، معنوی و فیزیکی دیگران را برآورده کنند". همچنین دفت (DAFT) در سال 1999، چهار قاعده اخلاقی مربوط به رهبری خدمتگزار را بیان می‌کند که عبارتند از:
    1) خدمت رسانی به دیگران (قبل از خدمت به خود)
    2) گوش دادن به خواسته های دیگران و تصدیق گفته‌های آنان
    3) ایجاد اعتماد در دیگران
    4) رشد دادن افراد از طریق تغذیه روحی و روانی.
    البته مهمترین عامل برای رهبر خدمتگزار، اعتمادسازی بین پیروان است که می توان از راههای زیر، این اعتمادسازی را ایجاد کرد:
    1) اختیاردادن خالصانه به پیروان
    2) به سرعت پیروان را درگیر کار کردن
    3) متعهد و ثابت قدم بودن خود
    4) توسعه مهارتهای رهبری و پرورش دادن ریسک
    5) انتخاب یک سبک مناسب مدیریت.
    با توجه به تعریف‌های یادشده، پرسشنامه ساده‌ای وجود دارد برای اینکه بدانید شما رهبری خدمتگزار هستید یا خیر؟ سؤالات این پرسشنامه را می توان به شرح موارد درپی آمده ملاحظه کرد:
    1) آیا افراد باور دارند که شما به عنوان رهبر، نفع شخصی را کنار گذاشته‌اید؟
    2) آیا افراد باور دارند که شما به عنوان رهبر، به عقاید و نظرات آنها گوش و ارزش می دهید ؟
    3) آیا افراد باور دارند که شما به عنوان رهبر، از مشکلات زندگی آنها باخبر هستید؟
    4) آیا وقتی افراد با مشکل روبرو می‌شوند، به نزد شما می آیند؟
    5) آیا افراد با اختیار از دستورات شما پیروی می کنند؟
    6) آیا وقتی با افراد هستید، آنها اهدافشان را در راستای هدفهای سازمانی می بینند؟
    7) آیا افراد به دوراندیشی شما اطمینان دارند؟
    8) آیا افراد باور دارند که شما می خواهید به آنها کمک کنید تا رشد و توسعه پیدا کنند؟
    9) آیا افراد باور دارند به اینکه شما می‌خواهید سازمانی به وجود آورید که در جهان تفاوت اساسی داشته باشید؟
    10) آیا وقتی افراد را رهبری می‌کنید، در آنها احساس قوی در ارتباط با سازمان به وجود می‌آید؟
    هر کسی که به بیش از 7 مورد، جواب آری داده باشد، در راستای رهبری خدمتگزار قرار گرفته است. بنابراین به طور خلاصه، رهبری خدمتگزار وقتی ایجاد می‌شود، که رهبران فکر کنند در موقعیت یک خدمتگزار قرار گرفته اند و نفع دیگران را در درجه اول فعالیت خود قرار دهند و نیازهای آنها را برطرف نمایند. با توجه به گفته «نایر» تا زمانی که عامل موثر رهبری، قدرت باشد، ما نمی‌توانیم به استانداردهای بالاتری از رهبری دست پیدا کنیم، بلکه ما باید خدمت را در هسته­رهبری قرار دهیم تا جامعه به ترقی و پیشرفت دست یابد.



  • کلمات کلیدی :
  • نظرات شما ()
  • کاربردهای رهبری خدمتگزار (چهارشنبه 87/10/25:: 7:6 عصر)
  • رضا زایر محمدی
  • از سال 1970 کاربردهایی برای رهبری خدمتگزار در6 حوزه بیان شده است که به طور خلاصه به شرح آنها می پردازیم:
    1) اولین حوزه مربوط به فلسفه و مدل سازمانی رهبری خدمتگزار است؛ بدین معنی که، کسانی از آن استفاده می‌کنند که برای کارهای سودمند تجاری، کار می‌‌کنند، همچنین سازمانهای غیرانتفاعی از قبیل بیمارستان، کلیساها و دانشگاهها آن را مورد استفاده قرار می دهند. کاربرد بدین صورت است که افراد، رهبری خدمتگزار را به عنوان یک راهنمای فلسفی قبول دارند. همچنین در سازمانها به عنوان بخشی از رسالت سازمان قرار گرفته است. البته امروز این سبک از رهبری بسیاری از متفکران، نویسندگان و رهبران را تحت تاثیر قرار داده است، به عنوان مثال مدیر عامل شرکت میلر هرمن (MILLER HERMAN) در این مورد بیان کرده است: "رهبری خدمتگزار نیاز دارد که احساس شده و باور و فهمیده و تمرین شود، "و همچنین پیتر سنگه نویسنده کتاب" پنجمین فرمان" به خوانندگان و افراد توصیه کرده است که در مورد رهبری، ابتدا باید کتاب گرین لیف؛ یعنی «رهبری خدمتگزار» مطالعه شود، چون طبق گفته های خودش مفید‌ترین بیانی است که او در مورد رهبری با آن برخورد کرده است.
    2) دومین کاربرد رهبری خدمتگزار مربوط به نقش بنیادی آن برای "آموزش اعتماد سازی" است. گرین لیف در مقاله ای تحت عنوان "امانتداران در نقش خدمتگزاران" بیان کرد امانتدارانی که مثل رهبران خدمتگزار عمل می‌کنند می‌توانند سازمانهایی را به وجود بیاورند که از کارایی و کیفیت بالایی برخوردار باشند. لازم به ذکر است که در دهه گذشته یکی از صاحب نظران به نام لیلی اندومنت (LILLY ENDOWMENT) برنامه‌هایی را تنظیم کرده است که امانتداری را به عنوان یکی از وظایف رهبران خدمتگزار آموزش و تعلیم می‌دهد.
    3)یکی دیگر از کاردبردهای رهبری خدمتگزار نقش عمیق آن در «سازمانهای رهبری ارتباطی» است که امروز تعدادی از گروههای رهبری ارتباطی، از منابع مرکز گرین لیف به عنوان آموزش و یادگیری استفاده می‌کنند. همچنین سازمانهای بین‌المللی رهبری ارتباطی، رهبری خدمتگزار را به عنوان مرکز ویژه برای فعالیت هایشان پذیرفته است و این سازمان در سال 1991 جایزه رهبری ارتباطی بین‌المللی را به رابرت گرین لیف هدیه کرد.
    4)چهارمین کاربرد رهبری خدمتگزار مربوط به حوزه‌های آموزش تجربی است که این آموزش در بسیاری از دانشکده‌ها و دانشگاهها تدریس میشود. آموزش تجربی یا " آموزش همراه با انجام کار " در حال حاضر بخشی از تجربه آموزشی دانشجویان است. در دهه1980 گروهی از مربیان برنامه‌های آموزشی تحت عنوان "یادگیری خدمت" طرح ریزی کردند که ارتباطی بین مفهوم رهبری خدمتگزار و آموزش تجربی ایجاد کنند که این امر باعث شد در دهه گذشته، برنامه های آموزشی تجربی روی برنامه "یادگیری خدمت" تمرکزی ویژه داشته باشند.
    5) پنجمین کاربرد رهبری خدمتگزار روی «برنامه‌های آموزشی و یادگیریهای متنوع دیگر» توجه دارد که این آموزشها در رشته‌های مدیریت و رهبری در دانشگاهها و کالج ها انجام می‌شود. این کار موجب می‌شود بسیاری از دانشجویان و دانش آموخته‌ها، رهبری خدمتگزار را با رشته‌های مرتبط خود آمیخته کنند. اهمیت آن درحدی است که چندین کالج و دانشگاه، رهبری خدمتگزار را به عنوان یک رشته دانشگاهی پیشنهاد کرده‌اند و بسیاری از دانشجویان مقالات بسیاری در این موضوع نوشته‌اند. همچنین بسیاری از مشاوران و سازمانها، آن را به عنوان چارچوبی برای حمایت فعالیتهایشان قرار داده‌اند.
    6)ششمین کــاربرد رهبــری خدمتگزار در حـوزه «رشــد معنوی و شخصیتی افراد» از طــریق برنامه‌های مــوجود است. البته این کاربرد در راستــای عقیده چند تن از صاحبنــظرانی چون اسکـــات پک (Scott peck)‌، پالمر (Palmer)، و کوپر (Cooper) است که توسعه و گسترش استعدادهای بالقوه و روحانی بشریت را بیان می‌کنند. بنابراین رهبری خدمتگزار با تشویق افراد و سازمانهابه خدمتگزاری سبب می‌شوند تا افراد به رشد و سطح بالایی از کیفیت زندگی دست پیدا کنند و از این طریق جامعه و سازمانها را بهبود بخشند.



  • کلمات کلیدی :
  • نظرات شما ()
  • ویژگیهای مدیر با تکنیک رهبری خدمتگزار (چهارشنبه 87/10/25:: 7:6 عصر)
  • رضا زایر محمدی
  • برای رهبری خدمتگزار ویژگیهای متفاوتی توسط نظریه پردازان حوزه رفتار سازمانی ارائه شده است که از میان آنها به ده ویژگی که توسط کریتنر و کینیکی مطرح شده اشاره می‌شود:
    ? شنیدن
    رهبران خدمتگزار برای شناسایی و تشخیص خواسته‌های گروه در سازمان سعی می‌کنند خوب بشنوند.
    ? همدلی
    افراد سازمان نیازمند شناسایی و پذیرش از سوی رهبر برای داشتن روحیه ویژه و منحصر به فرد هستند. رهبران خدمتگزار در تلاشند تا با احساسات و عواطف دیگران همدلی کنند.
    ? التیام بخشی
    یادگیری برای التیام دادن افراد، نیرویی قدرتمند برای تغییر و یکپارچگی است. یکی از بزرگترین نقاط قوت رهبری خدمتگزار، آمادگی رهبران و کارکنان برای مواجه شدن با سختیهای احتمالی در آینده است.
    ? آگاهی
    آگاهی عمومی و بخصوص خودآگاهی، باعث تقویت بیش از پیش رهبران خدمتگزار می‌شود. این رهبران معمولاً با محدودیتها و نقاط قوت خود آگاه هستند.
    ? مفهوم سازی
    رهبران خدمتگزار هنگام تصمیم‌گیری‌ها و تلاش برای نفوذ بر دیگران ، بیشتر به ترغیب افراد می‌پردازند تا اینکه از قدرت و موقعیت خود استفاده کنند. آنها در ایجاد توافق در بین گروه به طور اثربخش عمل می‌کنند.
    ? مفهوم سازی
    رهبران خدمتگزار، تواناییهای خودشان را برای داشتن یک رؤیای متعالی پرورش می‌دهند. توانایی در نگاه به یک مسأله (یا سازمان) داشتن یک دورنمای مفهوم سازی شده ای است که باید از فراسوی واقعیتهای روزانه به وجود آید. این رهبران به دنبال ایجاد تعادلی مناسب بین گرایش مفهومی درازمدت و تمرکز روزانه (کوتاه‌‌مدت) هستند.
    ? دوراندیشی
    دوراندیشی یک نوع ویژگی خاصی است که رهبران خدمتگزار را قادر می‌‌سازد تا درسهای گذشته، واقعیتهای زمان حال و پیامدهای احتمالی یک تصمیم در آینده را درک کنند. این امر مستلزم داشتن یک ذهن شهودی است.
    ? نظارت
    رهبران خدمتگزار خود را ناظر بر افراد و منابعی می‌دانند که تحت کنترل و نظارت آنهاست.
    ? متعهد نسبت به رشد افراد
    رهبران خدمتگزار اعتقاد دارند افراد دارای ارزش ذاتی فراسوی همکاری محسوس آنها در سازمان به عنوان یک کارگر هستند. آنها سعی می‌کنند برای کارکنان خود فضایی را فراهم کنند که ضامن رشد فردی، حرفهای و معنوی آنها باشد.
    ? برقراری ارتباط
    رهبران خدمتگزار برای ایجاد حس مشترک در درون و بیرون سازمان در پی شناسایی و تشخیص توانایی افراد سازمان هستند.



  • کلمات کلیدی :
  • نظرات شما ()
  • اهمیت خدمت رسانی (چهارشنبه 87/10/25:: 7:6 عصر)
  • رضا زایر محمدی
  • در آموزه های تربیتی و اخلاقی پیامبر اعظم(ع)، خدمت رسانی و حل مشکلات مادی و معنوی مردم از جایگاه ویژه ای برخوردار است. سیره درخشان آن بزرگوار نشان می دهد که آن حضرت در حل مشکلات مردم و رفع نیازها و معضلات آنها، فوق العاده کوشا بودند و در شرایط سخت، به داد بینوایان و رفع حاجت نیازمندان می پرداختند تا آن که فرمایند:
    «من سر مؤمنا فقد سرنی و من سرنی فقد سرالله»1
    «کسی که مؤمنی را شاد کند، مرا شاد کرده است و کسی که مرا شاد کند، خدا را شاد نموده است».
    امام صادق(ع) فرمود:
    رسول خدا(ص) اوقات خود را به طور منظم و عادلانه بین اصحاب و مسلمانان تقسیم نموده بود. همه آنان را به طور مساوی و به یک چشم نگاه می کرد؛ هرگاه مشغول نماز بود و شخصی نزد او می آمد، آن حضرت (ص) نمازش را به طور اختصار به جای می آورد و سپس از او می پرسید: چه حاجتی داری؟
    وقتی نیازش را می گفت، پیامبر(ص) آن را انجام می داد و سپس به نماز می ایستاد2. آن حضرت به قدری در مورد مسأله رفع نگرانی و حل مشکلات مسلمانان حساس بود که فرمود:
    «از سکوت و بی توجهی اهانت آمیز بپرهیزید اگر بعضی از شماها مسئولیتی در جامعه داشته باشید و به درخواست افراد ثروتمند و موقعیت دار زودتر رسیدگی کنید و درخواست زنان بی سرپرست، یتیمان و مساکین را انجام ندهید و آنان را به ذلت و خواری واگذارید، یقین داشته باشید که در حق ضعفا ستم روا داشته اید.»3



  • کلمات کلیدی :
  • نظرات شما ()
  • سوالات رییس جمهور در رابطه با پرسش مهر 9 (چهارشنبه 87/10/25:: 7:3 عصر)
  • رضا زایر محمدی
  •  
    سوال این است :چه کنیم که خدمتگزار خوبی باشیم. راههای خدمتگزاری چیست؟ چگونه باید خدمت کرد، چه عواملی باید دست به دست هم بدهند تا روحیه خدمتگزاری درجامعه گسترش پیدا بکند؟ فواید ونتایج خدمتگزاری چیست؟
    تاثیر خدمتگزاری روی کسی که خدمت می گذارد روی محیط اجتماعی روی منافع ومصالح ملی یک ملت ودربسط فرهنگ مهرورزی وخدمتگزاری چیست.
    وظیفه آموزش وپرورش دراین رابطه چیست وظیفه دولت ومسئولین وظیفه رسانه ها، واصحاب فرهنگ وتبلیغات درگسترش فرهنگ خدمتگزاری چیست.
    آیا بدون روحیه خدمتگزاری دربین آحاد مردم یک کشور ویک ملت می تواند به قله های سعادت برسند آیا بدون روحیه خدمتگزاری مشکلات جامعه برطرف می شود آیا بدون روحیه خدمتگزاری فاصله ها وتبعیضها ومحرومیت ها برطرف خواهدشد؟
     * سوال این است چگونه خدمتگزار خوبی برای جامعه باشیم؟
     دانش آموزان چه می توانند بکنند؟ چگونه می توانند با تلاششان به کشورشان و خانواده شان خدمت کنند.
    جامعه فرهنگی ما چه می تواند بکند وهمین طور بقیه اقشار


  • کلمات کلیدی :
  • نظرات شما ()
  • شرایط و ضوابط شرکت در مسابقه پرسش مهر (چهارشنبه 87/10/25:: 7:3 عصر)
  • رضا زایر محمدی
  • پرسش مهر 9 در رشته‌های شعر، نثر ادبی، داستان نویسی،مقاله‌پژوهشی، طراحی ، نقاشی، کاریکاتور، نشریه دیواری، نشریه غیر حرفه‌ای، نمایش نامه نویسی، فیلم و وبلاگ در دو بخش دانش آموزان و فرهنگیان برگزار می‌شود که آثار شرکت‌کنندگان جداگانه در دوره ابتدایی تا دوم راهنمایی،سوم راهنمایی، اول و دوم متوسطه،سوم متوسطه و پیش‌دانشگاهی و در بخش فرهنگیان نیز در سه گروه دیپلم و فوق دیپلم ، لیسانس و فوق لیسانس و بالاتر ارزیابی می‌شود.

    فعالیت‌های پرسش مهر بعد از قرائت پرسش‌ها توسط رییس جمهوری از ابتدای مهر آغاز شده و دانش آموزان و فرهنگیان تا فروردین ماه فرصت دارند آثار خود را ارسال کنند.

    این آثار اردیبهشت ماه در مناطق و خردادماه در مراکز استان‌ها ارزیابی می‌شوند که در این مرحله منتخبان کشوری مشخص می‌شود.

    هدف از برگزاری پرسش مهر،ایجاد انگیزه و رغبت مطالعه، تحقیق و پژوهشی و فعالیت فرهنگی و هنری در میان دانش آموزان و فرهنگیان اعلام شده است.



  • کلمات کلیدی :
  • نظرات شما ()

    حضرت‌ سید الشهدا (ع) خطبة‌ مفصلی در مکه‌ ایراد فرمود که‌ اکثر بزرگان‌ صحابه‌و علمای اسلام‌ حاضر بودند و بیشتر این‌ خطبه‌ در بارة‌ امر به‌ معروف‌ و نهی از منکر است‌.
    در این‌ خطبه‌ می فرماید: «و قال‌ - (المؤمنون‌ والمؤمنات‌ بعضهم‌ اولیاء بعض‌یأمرون‌بالمعروف‌ و ینهون‌ عن‌ المنکر) فبدء الله بالامر بالمعروف‌ و النهی عن‌المنکردعاء الی الاسلام‌...؛ خداوند فرموده‌ مردان‌ و زنان‌ مؤمن‌ سرپرست‌ یکدیگرند امربه‌ معروف‌ و نهی از منکر می کنند. پس‌ ما می بینیم‌ که‌ خداوند با امر به‌ معروف ‌ونهی از منکر به‌ عنوان‌ دو واجب‌ آغاز کرده‌، زیرا خدا عالِم‌ بود که‌ هرگاه‌ امر به‌ معروف‌ونهی از منکر عملی شود همه‌ واجبات‌ آسان‌ می شود، زیرا آن‌ دو دعوت‌ به‌ اسلام‌هستند.» باز در مقام‌ بیان‌ هدف‌ از قیامش‌ فرمود: «همانا من‌ به‌ علت‌ خوش‌ گذرانی و افراط‌در شادی و یا به‌ قصد تبه‌ کاری و ستم‌ کاری قیام‌ نکردم‌، بلکه‌ فقط‌ در جست‌ جوی اصلاح‌در امت‌ جدم‌ قیام‌ کردم‌، قصدم‌ این‌ است‌ که‌ امر به‌ معروف‌ و نهی از منکر بکنم‌ و به‌ سیرة‌جدم‌ و پدرم‌ علی عمل‌ کنم‌...».

    ادامه مطلب...


  • کلمات کلیدی :
  • نظرات شما ()
  • تولد امام حسین (ع) (چهارشنبه 87/10/25:: 7:2 عصر)
  • رضا زایر محمدی
  • در سوم شعبان سال سوم هجری فاطمه (س) فرزندی به دنیا آورد که بعدها در تاریخ جهان همچون نوری در تاریکی درخشید و با خون خود نهال جوان اسلام را آبیاری نمود  و آوازه دلیری و شهامت او در اقصا نقاط جهان طنین انداز شد .

    برخی مفسران سال تولد او را چهارم هجری نگاشته اند . هنگامی که به رسول خدا تولد او را خبر دادند ، حالتی از حُزن و اندوه توأم با شادی و سرور به او دست داد .

    پرسیدند یا رسول الله چرا این گونه متغیر شدی ؟ نوزاد فاطمه صحیح و سالم است . حضرت فرمود : از عاقبت این کودک در اندیشه فرو رفتم چون او وظیفه بزرگی بر عهده خواهد گرفت و آن پاک کردن دین خدا از پلیدی ها و ناپاکی ها خواهد بود . سپس آهسته آهسته گریست ، از او پرسیدند: پیامبر بزرگ چرا می گریید

    پیامبر (ص) فرمود : به خاطر سرنوشت فرزند دلبندم ، چون که می دانم او را با لبانی تشنه در صحرایی بی آب و علف شهید خواهند نمود . در این هنگام جبرئیل بر پیامبر نازل شد . پیامبر فرمود : او را چه بنامم ؟ جبرئیل گفت : همان گونه که در تولد حسن (ع) به تو گفتم او را شبیر نام گذار که در عربی ( حسین ) می باشد ، شبیر نام شخصیت مشهوری در تورات یعنی فرزند هارون برادر موسی است . ابن شهر آشوب در مناقب خویش نوشته است ، بعد از تولد حسین (ع) مادرش فاطمه بیمار شد و شیرش خشک گردید . از این رو پیامبر بزرگوار اسلام انگشت خود را در دهان حسین می گذاشت تا او سیر شود ، بدین ترتیب کودک بزرگ و بزرگتر شد .  



  • کلمات کلیدی :
  • نظرات شما ()
    <      1   2   3   4   5   >>   >

  • لیست کل یادداشت های این وبلاگ
  • * نام و نام خانوادگی :
    * آدرس ایمیل:
    موضوع پیام:
    *پیام:

    فرم تماس از پارس تولز

    Persian Websites Directory